Info

Rakennusajat

 

Rakennusaikataulut ilmoitetaan näytteilleasettajille sähköpostitse.

Messujen aukioloajat

Perjantai
10.00 – 18.00

Lauantai
10.00 – 18.00

Sunnuntai
10.00 – 18.00

Tulo-ohjeet messukeskukseen löydät täältä.

Tiedot messukeskuksen ravintoloista löydät täältä.

Avustajan sisäänpääsy

Vammaisen avustaja pääsee Messukeskuksen järjestämään tapahtumaan maksutta sisälle saapuessaan yhdessä avustettavan kanssa. Avustajalle ei tarvita erillistä lippua, mutta varauduttehan pyydettäessä esittämään sisäänkäynnin henkilökunnalle esimerkiksi avustettavan vammaiskortin tai muun todistuksen avustajan tarpeellisuudesta.

Avustettavalla tulee olla pääsylippu. Avustettava henkilö voi ostaa alennushintaisen lipun, mikäli hän on siihen oikeutettu, esimerkiksi lastenlipun tai erikoislipun alennusryhmille.

Myös opas- ja avustajakoirat sekä edellä mainittuihin tehtäviin harjoittelevat, asianmukaisesti merkityt koirat ovat tervetulleita Messukeskukseen.

Mikäli tapahtuman järjestäjänä on joku muu kuin Messukeskus, saat tietoa pääsylipuista tapahtuman järjestäjältä.

 

Eläkeläiset

Eläkeläinen voi ostaa Erikoislipun (alennusryhmään kuuluville) verkkokaupasta tai tapahtuma-aikana sisäänkäyntien kassoilta. Lippujen hinnat löytyvät tapahtumakohtaisilta infosivuilta.

Eläkkeellä olo tulee todistaa sisäänkäynnillä kysyttäessä henkilötodistuksella (65 vuotta täyttäneet) tai henkilötodistuksella ja työeläkekortilla, kansaneläkkeensaajan kortilla tai Kelan antamalla kirjallisella todistuksella kansaneläkkeen saamisesta (alle 65-vuotiaat).

 

Ensiapu

Ensiapupisteen puhelinnumero 040 450 3237. Messukeskuksen järjestämissä tapahtumissa ensiavusta vastaa Suomen Punainen Risti. Ensiapupiste sijaitsee lähellä Messuparkki sisäänkäyntiä, vaatesäilytyspisteen läheisyydessä. Voit kysyä tarke sijaintia henkilökunnaltamme.

Messukeskuksessa on defibrillaattoreita, defi.fi.

Yleinen hätänumero on 112 (osoite Messuaukio 1).

 

Esteettömyys

Messukeskus on esteetön. Lue lisää.

 

Eväiden syöminen

Omien eväiden tuominen Messukeskukseen on sallittua, mutta niitä ei saa nauttia ravintoloiden tiloissa.

 

Hotelli

Messukeskuksen yhteydessä on hotelli Holiday Inn Helsinki – Expo. Lue lisää täältä

 

Ikärajat, liput

Messukeskuksen järjestämissä tapahtumissa on myynnissä 7-15v lapsille oma alennushintainen lippu. Tapahtumasta riippuen alle 7v pääsee ilmaiseksi tai myynnissä on erillinen lippu. Tapahtumakohtaiset ikärajat ja lippujen hinnat näet täältä. 

16-vuotiaat ja sitä vanhemmat ostavat aikuisen lipun, mikäli ei ole oikeutettu esim. opiskelija-alennukseen. Lue lisää

Mikäli tapahtuman järjestäjä on muu kuin Messukeskus, saat tietoa lipuista tapahtuman järjestäjältä.

 

Ikärajat, sisäänpääsy

Messukeskuksen järjestämiin yleisötapahtumiin alle 12-vuotiaat voivat tulla vain yli 16-vuotiaan aikuisen seurassa (poikkeuksena K-18 alueet).

Messukeskuksen järjestämät ammattitapahtumat on suunnattu yli 16-vuotiaille alan ammattilaisille tai tapahtumasta riippuen myös alan opiskelijoille. Tarkista tapahtumakohtaiset tiedot täältä.

Mikäli tapahtuman järjestäjä on muu kuin Messukeskus, saat tietoa ikärajoista tapahtuman järjestäjältä.

 

Kielletyt esineet ja aineet

Messukeskukseen ei saa tuoda terä- tai muita aseita, alkoholia, huumausaineita, räjähteitä tai ilotulitteita.

 

Koronaepidemia: erityistoimenpiteet

Asiakkaiden ja henkilökunnan terveys on Messukeskukselle ensiarvoisen tärkeää. Seuraamme tarkasti viranomaisten ohjeistuksia mutta kokeneena tapahtumajärjestäjänä teemme myös paljon ennakoivaa työtä varmistaaksemme tapahtumien ja tilojen turvallisuuden. Lisää varautumisesta ja hygieniasta voit lukea koronasivustoltamme.

 

Kuvaaminen Messukeskuksessa

Kuvaaminen Messukeskuksessa on sallittua ja videoita ja kuvia saa julkaista omissa somekanavissa. Mikäli kuvaat tunnistettavissa olevia henkilöitä, tulee heiltä pyytää kuvauslupa. Ehdottoman tärkeää lupa on kysyä alaikäisten lasten vanhemmilta ja heiltä lupa tulisi saada kirjallisesti.

 

Langattomat mikrofonit

Mikäli harkitset tuovasi messuille esim. oman pienen kameran ja mikrofonin, tulee mikrofonin olla langallinen. Mikäli tapahtuman aikana huomataan tapahtumakävijällä langaton mikrofoni, Messukeskuksella on oikeus kieltää langattoman mikrofonin käyttö.

Langattomat mikrofonit sekoittuvat Messukeskuksen ohjelmalavojen sekä näytteilleasettajien käyttämien langattomien mikrofonien taajuuksien kanssa.

 

Lastenhoitopalvelut

Useimmissa yleisötapahtumissa palvelee maksuton, valvottu Pilke-lapsiparkki 3-7-vuotiaille lapsille. Lue lisää ja katso aukioloajat täältä.

Vaipanvaihtoon soveltuvia hoitotasoja löytyy:

halli 2: inva wc

halli 3: inva wc

halli 5: inva wc

halli 6: Balcony -ravintolan alla oleva naisten wc

halli 7: naisten wc, miesten wc ja inva wc

Ala-Galleria 1. krs, Messuparkki sisäänkäynti: naisten wc, miesten wc ja inva wc

Ylä-Galleria 2. krs wc-tasanne: naisten wc, miesten wc ja inva wc.

Osasta wc-tiloja löytyy potat.

 

Lastenrattaat

Lastenrattaita voi maksutta lainata sisäänkäynneiltä vierailun ajaksi. Rattaita ei voi varata ennakkoon.

Omia lastenrattaita tai vaunuja ei voi jättää vaatesäilytykseen. Joissakin tapahtumissa on käytössä erillinen vaunuparkki.

 

Leiriytyminen Messukeskuksen alueella

Messukeskuksen pysäköintitalossa ja piha-alueilla leiriytyminen on kielletty. Lähin leirintäalue on Rastilan leirintäalue, Karavaanikatu 4, 00980 Helsinki. Lisätietoja löydät täältä.

 

Lemmikit messuilla

Omia lemmikkejä ei allergiasyistä voi tuoda mukanaan messuille. Opas- ja avustajakoirat sekä edellä mainittuihin tehtäviin harjoittelevat, asianmukaisesti merkityt koirat ovat tervetulleita Messukeskukseen.

Jouni Juvonen – 0400 173 919  (Messurakentaminen)