fbpx

ESIINTYJÄT

PERJANTAI

12:30
”Autoillen ja lentämättä maailman ympäri”
Maailmanmatkaaja ja Kirjailija
12:50 – 14:10
TAUKO
14:10
”Uskalla unelmoida”
Ratamoottoripyöräilijä
14:30
”Suomen automatkailureitit ja luontokohteet niiden varrelta”
Metsähallitus
14:50
”Luontokuvausta Pohjoismaissa”

Konsta Punkka

Valokuvaaja
15:20
”Under One Sky – Ajoneuvomatkailun trendejä maailmalta”
Erwin Hymer Group
15:40
”Asuntoautoilua koirien kanssa”
Vapaalaskija ja Eräopas
16:00
”Puskaparkkeilu meillä ja maailmalla”
Vantastic

LAUANTAI

11:00
”Asuntoautoilua koirien kanssa”
Vapaalaskija ja Eräopas
11:20
”Under One Sky – Ajoneuvomatkailun trendejä maailmalta”
Erwin Hymer Group
11:40
”Arktista lainelautailua – lasten kanssa”
Asenne Surf
12:00
”Uskalla unelmoida”
Ratamoottoripyöräilijä
12:20
”Tivoli Sariola – Tivoli elämäntapana
Tivoli Sariola
12:40
”Asuntoauto kotina”

Joni ja Sara

Vantastic
13:00 – 14:20
TAUKO

14:20
”Sähköautolla Etelä-Ranskaan”
Protect Our Winters
14:40
”Autoillen ja lentämättä maailman ympäri”
Maailmanmatkaaja ja Kirjailija
15:00
”Vastuullisen matkailun tulevaisuus”

Jasmin JärvinenAino Huotari – Lasse Sorvari – Olli Rusi

15:30
”Tour De Van – Vuosi Euroopassa retkeilyautolla”
Tour De Van

SUNNUNTAI

11:00
”Tour De Van – Vuosi Euroopassa retkeilyautolla”
Tour De Van
11:20
”Harrastuksen yhdistäminen asuntoautoiluun”

Niklas HollstenSami HyypiäVille ja Jenna

12:00
”Arktista lainelautailua – lasten kanssa”
Asenne Surf
12:20
”Irtiotto – 24 maata vuodessa”

Joni ja Sara

Vantastic
12:40
“Elämyksistä ammatti YouTubella”
Tubettajatrio
13:00 – 14:00
TAUKO

14:20
”Autoillen ja lentämättä maailman ympäri”
Maailmanmatkaaja ja Kirjailija
14:40
”Uskalla unelmoida”
Ratamoottoripyöräilijä
15:00
Arvonnan voittajien julkaisu

Matkailuauto ja -vaunu vuodeksi käyttöön

Aino Huotari kuva_Joonas Rimpiläinen

Aino Huotari

Protect Our Winters

Aino Huotari on filosofian maisteri, journalistina ja valokuvaajana töitä tekevä yrittäjä, dokumentaristi ja Luonto-Liiton jäsenlehden Nuorten Luonnon päätoimittaja. Töiden ohessa Aino toimii lähettiläänä talviurheilijoiden ilmastoliikkessä Protect Our Winters Finlandissa ja aktiivina kestävää elämää ja merten hyvinvointia edistävässä Nordic Ocean Watch Finlandissa. Lumiset talvet ja elinvoimainen Itämeri ovat surffausta ja lumilautailua harrastavalle Ainolle syy toimia ilmastonmuutoksen torjumiseksi ja monimuotoisen luonnon säilyttämiseksi. Ensimmäisen tietoisen maata pitkin -reissunsa Aino teki vuonna 2016 yhdessä toimittajakolleega Pauliina Toivasen kanssa. Juttumatkallaan kaksikko tutki sähköautoilua yhtenä kestävämpänä ja vähäpäästöisempänä matkustusvaihtoehtona matkalla surffilomalle Helsingistä Biarritziin.
Tiimiakatemia

Tiimiakatemia

Tiimiakatemia on Jyväskylän ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö. Meillä opitaan tekemällä – toimimalla yrittäjänä oikeassa yrityksessä, jonka perustat yhdessä muiden tiimiläistesi kanssa. Tiimiakatemian perinteisiin kuuluu niin kutsuttu Learning Circus. Matkalle valitaan kohdemaa, jossa käydään etsimässä yrittämisen mahdollisuuksia, uusia ideoita sekä asiakkaita. Yksi pieni sääntö tekee reissusta kuitenkin vielä mielenkiintoisemman: lentäminen on kielletty. Yksi Tiimiakatemian Learning Circukseen osallistuvasta osuuskunnasta oli Projektitoimisto Tempo, joka lähti matkalle Jyväskylästä kohti Romanian Brasovia kahdella asuntoautolla. Matka kesti noin 3 viikkoa ja kilometrejäkin kertyi lähes 7000.
Screenshot_20191230_110936

Laura Santanen

Urbaani viidakkoseikkailijatar -blogia kirjoittava Laura Santanen on maailmaa rinkka selässä tutkiva boheemi seikkailijatar, ikuinen unelmoija ja elämystenmetsästäjä. Seikkailut vievät välillä lähimetsään, välillä kaukaisille saarille. Kaupunki inspiroi, luonto rauhoittaa ja jostakin niiden väliltä löytyy oman tasapaino. Taustalla on elämää matkailuautossa ja Laura kokeekin liikkuvan kodin olevan paras mahdollinen reissukoti. Seikkailu on ennen kaikkea mielentila ja paras matkakaveri on utelias, avoin mieli. Laura ja Tiina ovat perustaneet Helsinkiin huhtikuussa matkateemaisen parturi-kampaamon, jonka neliössä voi kuvitella olevansa jatkuvasti matkalla. Aroha Helsingin palveluihin ja naisten reissujuttuihin pääsee messuviikonlopun aikana tutustumaan Aroha Helsingin omalla pisteellä B-Hallissa.
Outlook-ygi5my0b

Jasmin Järvinen

Jasmin Järvinen on kestävyystieteen maisteriopiskelija ja nuori ympäristöalan asiantuntija Helsingin yliopistosta. Jasmin matkusti kesällä 2019 avomiehensä kanssa maata pitkin Italiaan ilmastosyistä. Jasmin on intohimoinen ympäristön ja ilmaston puolestapuhuja, joka mielellään inspiroi myös muita vastuullisiin kulutusvalintoihin, kuten ilmastoystävälliseen ja ”hitaaseen” matkustamiseen. Maailmanparantamisen ohella Jasmin rakastaa luonnossa juoksemista sekä uusien kasvisruokareseptien kehittelemistä. Jasmin osallistuu lauantaina paneelikeskusteluun aiheesta vastuullinen matkustelu tulevaisuudessa sekä sunnuntaina hän kertoo meille kokemuksistaan maata pitkin Italiaan.
e6adcb1c5a64efb3e3ba23fb46ae854e7b42c00c51b1702ffe9ef9cd4a6251b4

Sami Hyypiä

Keskuspuolustajana pelannut Hyypiä edusti vuodesta 1992 vuoteen 2011 ulottuneella pääsarjaurallaan seurajoukkueita Suomessa, Alankomaissa, Englannissa ja Saksassa, ja saavutti muun muassa Mestarien liigan voiton englantilaisessa Liverpoolissa vuonna 2005. Hyypiä pelasi myös yli 100 ottelua Suomen maajoukkueessa. Nykyään Sami harrastaa motocrossia ja kilpailee Suomessa motocrossin veteraanisarjassa SH Racing-nimisessä tallissa. Uuden lajin myötä Sami on päässyt myös asuntovaunulla ajamisen makuun, sillä viime kaudella kilpamatkat taittuivat asuntoautolla.
6kerros2

6 Kerros

Tubettajatrio

Ystävykset Oskari, VV ja Otso perustivat hetken mielijohteesta YouTube-kanavan aktivoidakseen itsensä tekemään enemmän siistejä asioita kotona nysväämisen sijaan. Videoiden ympärille kerääntyi nopeasti suuri katsojakunta joka nosti pojat Suomen suurimpien sisällöntuottajien joukkoon. Kolmen vuoden aikana toiminta on kehittynyt amatöörimäisestä sekoilun taltioinnista ammattimaiseksi tuotannoksi joka on mahdollistanut porukalle elämyksien tavoittelun täysipäiväisenä työnä. Kaverukset on myös tavattavissa heidän omassa Meet & Greet:issä messujen sunnuntaipäivänä heti heidän esityksensä jälkeen.
ville_jenna

Ville ja Jenna

Asenne Surf

Perheeseen kuuluu Villen ja Jennan lisäksi parin lapset, jotka ovat pienestä iästä huolimatta päässeet vanhempiensa kanssa metsästämään aaltoja Norjan lofooteilta jo useampaan kertaan. Muihinkin kohteisiin perhe on tehnyt matkoja, mutta usein matkakohteeksi valikoituu juuri talvinen Lofootit, joka tarjoaa ruuhkatonta aaltoa, sekä vaihtelevia sääolosuhteita. Harrastuksen yhdistämisestä asuntovaunuiluun, sekä lapsien kanssa matkustamisesta pääset kuulemaan lisää Messujen lauantai ja sunnuntai päivinä.
ville_sariola

Ville Sariola

Tivoli Sariola

Ville Sariola on 33-vuotias Tivoli Sariola Oy:n toimitusjohtaja ja viidennen polven tivolialan yrittäjä. Ville perheineen matkaavat puoli vuotta kestävän kiertueen ajan tivolin mukana, joka kiertää kesällä 13 kiertuepaikalla, noin 50 työntekijän ja 56 ajettavan yhdistelmän voimin. Puolivuotisen reissuelämän tulee olla viihtyisää ja siksi tien päällä asumisesta pyritään tekemään mahdollisimman mukavaa. Tätä varten mukana kulkee isoja asuntotrailereita ja -vaunuja sekä sauna- ja keittiövaunut. Tivoli on enemmän kuin työ- tai huvittelupaikka – se on yhteisö, koti ja elämäntapa!
petra_samppa

Petra Samppa

Erwin Hymer Group

Petra Samppa on Erwin Hymer Group Suomi Oy:n toimitusjohtaja. Yritys on osa amerikkalaista Thor Industriesia, joka on maailman suurin matkailuajoneuvojen valmistaja. Hän on toiminut konsernin palveluksessa eri tehtävissä yhdeksän vuoden ajan ja nähnyt läheltä niin matkailuajoneuvojen kehityksen, erityisesti digitaalisten ominaisuuksien lisääntymisen, kuin myös ajoneuvomatkailuharrastuksen suosion kasvun eri käyttäjäryhmissä.
niklas_holsten

Niklas Hollsten

Vapaalaskija ja Eräopas

Niklas Hollsten on harrastanut lumilautailua jo yli 25 vuotta ja ollut ensimmäinen suomalainen mies, joka on laskenut arvostetussa vapaalaskun Freeride World Tour-kiertueella. Hän on myös voittanut pohjoismaiden mestaruuskisat vapaalaskussa sekä Suomen mestaruuskisat useampana vuotena. Viime aikoina hän on keskittynyt enemmän kuvaamiseen ja eräopastuksiin. Autossa eläminen ja matkustaminen ovat Niklakselle tuttua ja ensimmäisen retkeilyauton hän osti jo kuusi vuotta sitten. Hänen perheensä on kasvanut lapsen lisäksi neljällä Husky-koiralla, joten retkeilyauto vaihtui isompaan asuntoautoon.
joni_sara

Joni ja Sara

Vantastic

Vantastic YouTube kanavaa pitävät Joni ja Sara ovat pariskunta, jotka möivät kolme vuotta sitten koko omaisuutensa ja lähtivät kiertämään maailmaa retkeilyautolla. He saapuivat takaisin Suomeen ja elämä retkeilyautossa jatkuu edelleen. He kuvailevat itseään minimalisteiksi, jotka nauttivat simppelistä elämästä ja pyörien päällä elämisen tarjoamasta vapaudesta. Pääasiassa he elävät leirintäalueiden ulkopuolella luonnon keskellä.
Tomi Tölli

Tomi Tölli

Maailmanmatkaaja ja Kirjailija

Tomi Tölli on maatiematkailun suuri ystävä ja kirjailija. Tämä maailmanmatkaaja on käynyt yli 100 maassa ja autoillut kaikkien asuttujen mantereiden halki. Vuonna 2017 alkanut ja lopulta 14 kuukautta kestänyt maailman ympärysmatka pienellä pakettiautolla kerrytti mittariin yli 81 000 kilometriä. Tästä matkasta on myös ilmestynyt kirja ” Panamericana: seikkailuja Latinalaisen Amerikan maanteillä.”
ulla_kulju

Ulla Kulju

Ratamoottoripyöräilijä

Ulla Kulju on suomalainen ratamoottoripyöräilijä. Hän on muun muassa kuulunut Suomen para-alppimaajoukkueeseen, ollut Suomen ensimmäinen alaraajahalvaantunut naislentäjä varjoliidossa sekä ratamoottoripyöräilyn maailmanmestari. Ulla Kulju halvaantui 15-vuotiaana lumilautailu onnettomuudessa, mutta on alaraajahalvaantumisesta huolimatta toteuttanut unelmiaan läpi elämän. Hänen inspiroiva tarinansa on täydellinen osoitus siitä, kuinka elämässä kaikki on mahdollista, kun uskaltaa unelmoida ja kulkea kohti haaveita.
timo_kukko

Timo Kukko

Metsähallitus

Timo Kukko on luontomatkailun asiantuntija ja Metsähallituksen luontopalvelujen ohjausyksikön projektipäällikkö. Timolla on yli 50 vuoden kokemus kansallispuistoihin ja luontokohteisiin suuntautuvasta automatkailusta. Timon työura on sisältänyt museoiden ja luontokeskusten suunnittelua, joista merkittävimpinä Siida, Lusto ja Haltia. Kokemus luonnon esittelemisestä matkailijoille eri puolilla Suomea, henkilökohtainen retkeilytausta ja viime kesänä Visit Finlandin ”Rent a Finn” -onnellisuusoppaana toimiminen antavat hänelle mielenkiintoisen perspektiivin Suomen luonnon esittelyyn automatkailijan silmin.
sami_lensu

Sami Lensu

Tour De Van

Sami on valokuvaaja ja maailmanmatkaaja. Viimeisen vuoden hän on toiminut unelmatyössä, jossa on päässyt kiertämään ympäri Eurooppaa ja kuvaamaan matkaansa. Vuoden aikana Sami on päässyt surffaamaan, laskettelemaan, haikkailemaan, sekä näkemään lukuisia Euroopan eri matkakohteita. Tour de Van’iksi ristitty matka on myös nähtävissä Instagrammissa @bestcaravan-tilillä.
Konsta Punkka

Konsta Punkka

Valokuvaaja

Konsta Punkka on maailmanlaajuisesti tunnettu suomalainen eläin- sekä maisema valokuvaaja ja puhuja. Hänet tunnetaan erityisesti tunteellisista eläinpotreteistaan, joissa eläin katsoo usein suoraan kuvaajan kameraan. Pohjoinen luonto sekä sen eläimistö on ollut aina lähellä Konstan sydäntä. Vietettyään nuoruuden samoillessaan Keski-Suomen metsissä Konsta päätti ryhtyä vangitsemaan luonnon tunteita ja hetkiä täysipäiväisesti. Konsta työskentelee pääsääntöisesti luonto aiheisten kuvausprojektiensa parissa arktisella vyöhykkeellä, mutta kuvaa myös paljon erinäköisiä kampanjoita ja projekteja asiakkailleen ympäri maailmaa.