fbpx
Tiimiakatemia

Tiimiakatemian yrittäjänuoret mukana suunnittelemassa messuja

Tiimiakatemia on vuonna 1993 perustettu Jyväskylän ammattikorkeakoulun liiketalouden alan yrittäjyyden erikoiskoulutusyksikkö Jyväskylässä. Tiimiakatemialla kaikki oppiminen tapahtuu käytännön kautta. Tiimit perustavat oikeat yritykset, joissa he toimivat 3,5 vuoden ajan oppien markkinointia, johtamista ja ennen kaikkea tiimityöskentelyä. Oppiminen tapahtuu tekemällä oikeaa liiketoimintaa, oikeiden asiakkaiden kanssa ja oikealla rahalla.

Tiimiakatemiassa annettiin vuoden 2019 keväällä tehtävä, jossa jokaisen opiskelijaryhmän piti suunnata Romaniaan. Ehtoihin sisältyi se, että lentäminen oli kiellettyä. Toimelias Tiimiakatemian 12 hengen ryhmä päätyi lähtemään, hyvin luonnollisestikin, reissuun kahdella kuuden hengen matkailuautolla. Yhdessä tehty matka halki Euroopan jäi varmasti jokaisen mukana olleen nuoren mieliin lopuksi ikää.

Nyt Tiimiakatemian ryhmä on täydellä touhulla mukana suunnittelemassa vuoden 2020 Automatkailumessuja. Tiimiakatemialaisten keski-ikä on 20 vuotta, ja heidän tavoitteenaan on saada parikymppiset nuoret kiinnostumaan vastuullisesta matkailusta ja tulemaan messuille.

”Olemme todella innoissamme, että saimme mahdollisuuden olla mukana suunnittelemassa täysin uutta messutapahtumaa. Jo Euroopan matkalla ollessamme tuotimme materiaalia, jota tulemme esittämään messuyleisölle. Messujen yksi kantava teema on vastuullisuus, joka sopii meidän ja varmasti monen meidän ikäisemme arvomaailmaan. Haluamme onnistua projektissamme ja nähdä tammikuussa Turun Messukeskuksessa paljon ikäisiämme vastuuntuntoisia nuoria”, toteaa ryhmän johtaja Juuso Vainula.